Seksuaaliterapeutti, fysioterapeutti, personal trainer, työnohjaaja, uusperheneuvoja ja äärimmäisen valovoimainen, valloittava persoona Pauliina Flang on yhteistyökumppanini. Minulla on ollut ilo ja kunnia työskennellä hänen kanssa Intiimin Rakkauskalenterin äärellä.

Pauliina on erittäin hyvä kuuntelija ja ihana persoona. Hänen seurassa on luonteva ja helppo olla. Hän tarttuu toimeen tarmokkaasti ja pysyy asiassa vaikka itse yrittäisi siitä rönsyillä! Oli mukava jutella ja työskennellä hänen kanssa, sillä hänen tapa puhua vaikeistakin asioista on hyvin neutraali ja pehmeä. Pauliinan kanssa minusta tuntui, kuin olisimme tunteneet aina!

Pyysin Pauliinaa vastaamaan muutamiin kysymyksiin liittyen hänen ammattiin seksuaaliterapeuttina. Halusin jakaa kanssanne tietoutta seksuaaliterapiasta ja tuoda sitä lähemmäs meitä tavallisia pulliaisia näin blogikirjoituksen muodossa. Tässä minun haastatteluni hänelle.

Toimit seksuaaliterapeuttina, missä vastaanottosi sijaitsee?

Toimin seksuaaliterapeuttina Järvenpäässä ja Helsingissä.

 

Mitä seksuaaliterapeutti tarkalleen ottaen tekee?

Seksuaaliterapeutin kanssa voi pohtia monia seksuaalisuuteen, sukupuolisuuteen, minäkuvaan, parisuhteeseen ja suhteisiin liittyviä teemoja. Haluttomuus-, erektio- ja orgasmihaasteet ovat myös seksuaaliterapeutin luona keskusteltavia asioita. Seksuaaliterapeutin vastaanotolla on lupa puhua seksistä. Usein kuitenkin puhumme paljon muustakin kuin seksistä.

 

Ketkä voivat tulla seksuaaliterapeutin vastaanotolle?

Seksuaaliterapiaan tai -neuvontaan voi tulla kuka tahansa yksin tai yhdessä. Sellainen joka kokee, että haluaa keskustella itseään askarruttavista seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvistä asioista. Seksuaaliterapiaan kannattaa tulla aina kun asia/asiat askarruttaa enemmän.

 

Millaisissa tilanteissa kannattaa tulla seksuaaliterapeutin luo?

Mitä aikaisemmassa vaiheessa pääsee asioista keskustelemaan seksuaaliterapeutin kanssa, sitä helpompaa usein asian käsitteleminen on. Seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat kuitenkin häpeää tuottavia ja se estää monia pyytämästä apua. Seksuaaliterapiaan/-neuvontaan kannattaa tulla jo ennenkuin asiat ovat suuria haasteita.

 

Mitä tapaamisten aikana tehdään?

Tapaamisessa kartoitetaan asiakkaan tai asiakkaiden haaste/ tarkasteltava asia. Yhdessä pohditaan asiaa/asioita eri näkökulmista. Seksuaaliterapeutti esittää erilaisia kysymyksiä. Joskus asiat saattavat ratketa hyvinkin nopeasti, mutta joskus tapaamiskertoja voi olla moniakin. Seksuaaliterapia ei ole seksiä eikä terapeutti opeta asiakasta kädestä pitäen seksiin. Esimerkiksi orgasmiharjoitukset asiakas tekee kotona ja yhdessä pohditaan tapaamiskerroilla mikä onnistui, mikä oli haasteellista ja mitä asiakas voisi vielä ehkä kokeilla. Seksuaaliterapiassa asiakas on keskiössä ja usein omaa jo valmiudet ja voimavarat omaan haasteeseensa. Terapeutin kanssa ne tulevat helpommin esille. Seksuaaliterapia on täysin luottamuksellista, toki laki velvoittaa terapeutteja aivan samoin kuin monia muitakin ihmissuhdetyötä tekeviä.

 

Tarvitaanko tapaamista varten lähetettä, paljonko tapaamiset maksaa?

Seksuaaliterapiaan ei tarvitse lähetettä ja yksityisille seksuaaliterapeuteille harvemmin näin asiakkaat tulevat. Suurimmassa sairaaloissa on usein seksuaaliterapeutteja ja tällöin lääkäri voi ohjata asiakkaan seksuaaliterapiaan. Seksuaaliterapia maksaa yksilökäyntinä n.75-120€/ 45-60min paikkakunnasta ja terapeutista riippuen.

 

Mitä ohjeita antaisit pienten lasten vanhemmille?

Pienten lasten vanhemmille antaisin seksuaaliterapeutin näkökulmasta vinkkinä parisuhteen arkisen huomioimisen. Eli nähdä oma kumppani ja osoittaa huomiota sanoin, elein, kosketuksin, pienin jutuin päivittäin. Usein nämä pienet huomionosoitukset antavat enemmän kuin ottavat vaikka pikkulapsiarki olisikin haastavaa.

 

Miten neuvoisit ennalta ehkäisemään seksiin liittyviä ongelmia?

Seksiin liittyvien haasteiden ennaltaehkäisyssä toimivat pitkälti samat asiat. Seksihän on paljon muuta kuin yhdyntä. On tärkeää osata puhua omista tarpeista, haluista, siitä mistä erityisesti pitää ja mistä ei pidä. On tunnettava itsensä, se auttaa myös. Kun tunnistaa omat heikkoudet ja vahvuudet, niin usein pystyy elämään seksuaalisesti monipuolista elämää. Seksuaalisuus on meissä kaikissa ja elämä on hyvää kun saa ja pystyy elämään seksuaalisesti tasapainoista elämää!

Pauliinasta löydät lisää hänen nettisivuiltaan: https://www.pauliinaflang.fi/

Ja yhdessä kehittämästämme Intiimistä rakkauskalenterista voit lukea lisää täältä.

Kiitos Pauliina Flang! <3 🙂