fbpx

Säteilet omaa olotilaasi

Kun huolehdit itsestäsi ja omasta vireestä välittyy tämä myös ympärillesi ihan huomaamatta. Tunnistamme kaikki sen oman ympäristön tosi aurinkoisen tyypin, joka saapuessaan välittää tätä reipasta energiaa tai voimme aistia toisen henkilön ärtymyksen jo hyvin kaukaa, joten tunnetilasi välittyvät väistämättä myös omaan ympäristöösi. Virittäydymme usein toisten tunnetiloihin, mutta oletko pysähtynyt miettimään mitä sinusta säteilee?

Väsyneenä ei välttämättä jaksaisi kuunnella tarkasti ja pienetkin asiat voivat ärsyttää, joka heikentää kommunikointia muiden kanssa ja mahdollinen ärsyyntyminen syö omaa keskittymistäsi. Kun aloin uupua, huomasin ensimerkit juuri sosiaalisissa suhteissa. En jaksanut kuunnella kenenkään juttuja ja välillä jo pelkkä toisten läsnäolo ärsytti, vaikka normaalisti olen hyvin sosiaalinen ja iloinen. Nyt kun katson tilannetta taaksepäin, tunnistan, että olotila kertoi enemmän minusta ja jaksamiseni tasosta kuin muista ympärilläni.

Kun olet vahvasti läsnä hetkessä ja virtaa riittää pystyt olemaan läsnä myös muille paremmin. Voi tuntua luonnolliselta huolehtia aina toisista ensin, mutta itseasiassa teet muillekin palveluksen siirtämällä oman jaksamisesi etusijalle.

Auta muita auttamalla itseäsi

Jokaisella meistä on rajallinen määrä voimavaroja käytössämme, joten näistä huolehtiminen on erittäin tärkeää. Kun tunnistat omat rajasi ja kehon merkit voit huolehtia asiasta tarpeeksi ajoissa. Myös minä osaan nyt paremmin kuunnella omaa tilaani ja toimia sen eteen, vaikka oppi pitikin löytää vaikean kokemuksen kautta.

Jos tunnistat omassa elämässäsi elementtejä tarinastani, kannustan sinua pysähtymään hetkeksi miettimään tilannetta. Saatat saada vielä yhden asian tehtyä, mutta millä kustannuksella?

Haluankin tämän kokemuksen jakamiselle omasta puolestani varmistaa, että sinä et toistaisi virheitäni ja uuvuttaisi itseäsi vaan kuuntelisit lempeästi kehoa ja jaksamistasi, ennen kuin ongelmia ilmenee. Kun olet huolehtinut omasta jaksamisestasi ensin, olet tehnyt palveluksen niin itsellesi kuin lähipiirillesikin. Voisikin sanoa, sijoittamalla itseesi ja omaan hyvinvointiin sijoitat myös muihin. Omaan hyvinvointiin käyttämäsi pieni hetki tarjoaa usein kaksinkertaisen määrän hyötyä tulevaisuudessa.

Erityisesti kannustamme olemaan lempeä itseäsi kohtaan ja toimimaan oman jaksamisen takaamiseksi.