Missä sinä näet rakkautta?

Näetkö sitä sinua varten avatussa ovessa? sydänsuklaarasiassa? Sinulle valmiiksi ladatussa kahvinkeittimessä? Punaisissa ruusuissa? Korvatulpissa?

 

Rakkaus näyttäytyy jokaiselle eri tavalla

 

Uskon, että me jokainen näemme rakkauden eri tavoin. Miten se näyttäytyy minulle, voi olla eri kuin miten se näyttäytyy sinulle. Parisuhteessa puhutaan rakkauden kielestä. Miten parit kokevat näyttävänsä rakkautta toisilleen voi olla kummallekin osapuolelle erilaista. Toinen osapuoli voi näyttää rakkautta erilaisin lahjoin, toinen pienin teoin tai sanoin.

Siksi onkin kummallista, että usein meidän rakkauskäsitteemme on väritetty elokuva- ja tv-maailmasta käsin. Että rakkautta on vain Pariisin matka, ruusukimppu ja suklaasydämet. Ne voi tietenkin olla, mutta eivät yksistään. Rakkautta voi olla niin monenlaista. Sitä voi olla pienissä eleissä, sanoissa ja teoissa. Sitä voi nähdä lumihangessa, syksyn lehdissä tai pyykkikasassa!

 

Rakkautta on korvatulpat!

 

Olin hiljattain reissussa lasten kanssa ja puolisoni jäi kotiin. Kun pakkasin tavaroitamme, hän toi minulle korvatulppia ja lapsille bepanthen voidetta. Hän sanoi ajatelleensa, että näitä saatatte tarvita reissussa ja kävi ostamassa ne meille. Minusta se oli huomaavaista, hellyttävää ja minulle tuo ele oli täynnä rakkautta. Sellaista arkirakkautta. Sellaista pikkulapsiarkirakkautta.

 

Rakkaus on jokaisen parin oman näköinen juttu

 

En väitä, etteikö rakkautta ole myöskin ystävänpäivänä tuotu kukkakimppu ja naistenpäivänä annettu suklaasydänrasia, tai spontaanit yllätykset. Rakkaus on ainutlaatuista, erilaista, henkilökohtaista ja parisuhdekohtaista. Se on pariskuntien välinen juttu, ikioma yhteen sitova voima. Ulkopuolelta voidaan antaa meille vinkkejä ja tarjota apuvälineitä sen näyttämiseksi, mutta lopulta me laitamme itse  ne meidän ikiomat rakkauslasit päähämme ja katsomme niiden läpi kuinka se meille näyttäytyy.

Miten sinä näytät rakkautta kumppanillesi? Miten hän näyttää sitä sinulle? Onko se teillä valmiiksi tehty iltapalaleipä, hartiahieronta tai yllätykset? Kenties pienet lahjat? Vaiko juurikin Pariisin matka ja sydänsuklaa? Mikä on teidän rakkauden kielenne

2018-03-07T19:22:45+00:0007.03.2018|Yleinen|0 Kommenttia

Kirjoittajalta

Jätä kommentti