Onko parisuhde Sinulle tärkeä? Pidä sitä hyvänä ylpeydellä!

Kumpaa huollat enemmän, autoa vai parisuhdetta?

Suhteen hyvänä pitämistä voisi mielestäni verrata auton huoltoon. Kun ostamme uuden auton huollamme sitä säännöllisesti. Vaihdamme renkaat,öljyt, suodattimet ja jarrulevyt säännöllisin väliajoin. Tarkkailemme jatkuvasti, että sillä on polttoainetta mennä eteenpäin ja lataamme lasinpesunestettä jotta edessä aukeava tie näkyy selvästi. Lisäämme painetta jotta kulku olisi vakaata.

Jos pidät parisuhdettasi hyvänä, viestii se suhteen ongelmista?

 

Miksi emme huoltaisi samalla tavoin parisuhdettamme? Miksi auto on tärkeämpi kuin parisuhde? Mietin johtuuko se siitä, että alkuhuuman ja ensirakastumisen tunteet ovat niin vahvat ja suuret. Ne kestävät pitkään, tutkimusten mukaan 2-4 vuotta. Alammeko tuona aikana valheellisesti kuvitella, että se on tila joka suhteessa voi jatkua loputtomiin? Vai vääristyykö ajatusmaailmamme parisuhteesta jo lapsuudesta, niistä prinsessa ja prinssisaduista joita meille luetaan. Niissä kerrotaan ensitapaamisesta seikkaperäisesti mutta koko loppuelämän satu kuitataan yhdellä lauseella: elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

 

Mielestäni suhdetta tulee ehdottomasti pitää hyvänä enemmän, tai vähintäänkin yhtä paljon kuin autoa. Mielestäni on kuitenkin selkeä ero parisuhteen hyvänä pitämisen ja suhteen suurten ongelmien välillä.

 

Usein törmään ennakkoluuloon, että jos pidät parisuhdettasi hyvänä, se on viesti ongelmista. Parit ikäänkuin nolostellen käyvät teemailloissa tai luennoilla tai ottavat käyttöön kirjallisuutta ja tuotteita. Ei se ole. Se on vahva viesti siitä, kuinka arvokkaana parisuhdetta pitää. Kun pidät suhdettasi hyvänä, se ei tarkoita, että suhde olisi ongelmissa. Se tarkoittaa, että asia on sinulle hyvin rakas ja tärkeä ja haluat pitää siitä hyvää huolta. Se on myös mielestäni syvää ymmärrystä siitä, kuinka arjen onnellisuutta voi itse kukin omilla teoilla muokata.

 

Samat ennakkoluulot ovat näkyvissä jos yksilö tai pari käy terapiassa. Miksi on niin hankala arvostaa sellaisia ihmisiä jotka tekevät jotain oman onnellisuutensa eteen? Minä nostan heille hattua ja annan arvostusta. Elämä on tässä, vain tämän kerran. Tottakai kannattaa tehdä kaikki voitava jotta se olisi mahdollisimman hyvä!

 

Jos suhde on suuremmissa ongelmissa niin terapia voi olla todella hyvä ratkaisu. Nyt en tarkoituksella lähde pohtimaan mitä minun mielestä ovat suuret ongelmat sillä ne ovat mielestäni kaikille omakohtaisia. Jokainen yksilö on erilainen ja niin on jokainen parisuhdekin. Mikä toisille on suuri kriisi, voi toisille olla normaalia.

 

Miten suhdetta pidetään hyvänä?

 

Minä toivon love365-palvelulla, sen tuotteilla ja vinkeillä tarjoavani pareille eväitä suhteen hyvänä pitämiseen. Ne ovat apuväline ja muistutuskeino kun tuntuu siltä, että kaipaa herättelyä aiheen äärelle. Muita hyviä keinoja löytyy kirjallisuudesta, luennoilta ja teema-illoista. Kukin pari tietää itse mitkä keinot toimivat parhaiten.

 

Lopulta kyse on hyvin pienistä asioista; teoista, asenteesta ja sanoista.

 

Älä epäröi etsiä niitä keinoja joilla juuri te pidätte teistä hyvää huolta. Älkää välittäkö jos joku epäilee suhteenne olevan tekojenne takia ongelmissa. Sillä niillä epäilyillä ei ole väliä!

 

Se millä on väliä on te kaksi ja teidän onnellisuus.

 

– Anneli Komi

 

Anneli on Love365.fi- sivuston perustaja ja verkkokauppatuotteiden yksi kehittelijöistä. Verkkokaupan tuotteita voit katsoa täältä www.love365.fi/kauppa

 

2018-05-16T16:32:12+00:0017.10.2017|Yleinen|0 Kommenttia

Kirjoittajalta

Jätä kommentti