Vieraskynätarina, naispari

Tilasin Rakkauskalenterin noin vuosi sitten lahjaksi puolisolleni. Tarkemmin ajatellen lahja oli oikeastaan parisuhteellemme. Rakkauskalenteria tilatessani olin niin sanotusti rakkauslasit päässä tavanomaisten sateenkaarilasien sijasta, joten en tilaushetkellä edes ajatellut, että kalenteri ei sopisi meille. Tilausta odotellessa mieleeni kuitenkin hiipi ajatus siitä, että mitä jos muuten hyvin alkaneen rakkaushetken pilaisi jokin lause siitä, että kalenteri olisikin tarkoitettu vain heteropareille.

Rakkauskalenterin tipahtaessa postiluukusta (ihan oikeasti siis postiluukusta – paketti oli juuri sopivan kokoinen!) olin jo yrittänyt prepata itseäni siinä, että en lannistu, jos tehtävät olisivat jaettu esimerkiksi miesten ja naisten tehtäviin. Ensimmäistä luukkua avatessani sain huokaista helpotuksesta – tehtävänannossa oli käytetty sanaa ”kumppani”, joten oletettavaa oli, että tehtävät olisivat kaikille samat ja inhottavia yleistyksiä eri sukupuolista ei tulisi vastaan.

Koko rakkauskalenterin läpikäymisessä on kestänyt nyt vuosi erilaisten kiireiden ja muiden vuoksi. Joka kerta kalenterin luukkuihin palatessamme muistamme taas, miksi kalenteri on niin hyvä. Erityisen hyvän siitä tekee se, että on joku, joka muistuttaa parisuhteen huollon tärkeydestä. Suosittelemmekin kalenterin sijoittamista yöpöydälle niin kuin me teimme, jotta kalenteri on ikään kuin muistuttelemassa itsestään. Kalenterin tehtävät ovat myös niin hyviä, että olemme säästäneet kalenterin mukana tulleet tehtäväpohjat ja täyttäneet tehtävät aina muille papereille, jotta voimme jatkossa tehdä tehtäviä myös uudestaan.

Rakkauskalenterin tehtäviä tehdessämme kohtasimme niin iloa, surua, rakkautta, lempeä, ymmärrystä sekä anteeksiantoa – luultavasti hyvin samanlaisia tunteita kuin kuka tahansa muu pari pohtiessaan parisuhdettaan syvemmin. Kohtasimme myös suurta kateutta lapseltamme, joka ei voinut millään ymmärtää miten äidit saavat avata kalenterin luukkuja myös muulloin, kuin joulua odottaessa.

Kokonaisuudessaan kalenteri on erittäin hyvä työkalu parisuhteen huoltamiseen, ihan kaikille pareille!

Rakkaus on rakkautta.

 

 

****

Iso sydän ja lämmin kiitos kirjoittajille. Nämä tarinat niin aina tuntuvat luissa ja ytimissä… päällimmäinen tunne on koko kehossa tuntuva kiitollisuus.

-Anneli/Love365