”Meille rakkauskalenteri rantautui miehelleni joululahjaksi (tietysti minun hankkimana;).
Mieheni oli lahjasta otettu ja siihen tyytyväinen, ehkä jopa vähän innoissaan. Käyttöönoton kanssa ei siis meillä ollut mitään ongelmaa, vaan suunnittelimme oikein ajankohdan, milloin saamme avata ensimmäisen luukun. Kumpikaan ei esim. ajatellut, ette olisimme jotenkin epäonnistuneet ja tarvitsimme apua parisuhteeseen. Vaan molemmat tiedostivat sen, että kalenteri toisi arkeemme varmasti vain iloa.

 

Eilmmehän nyt sitä hetkeä, josta silloin haaveilimme

Kaikki oli täydellistä, talomme kaikki kolme lasta nukkuivat, sohvapöytään oli katettu lasilliset punaviiniä. Tv:n tuijottamisen sijaan tai jatkuvan puhelimen präläilyn sijaista, veimme puhelimet toiseen huoneeseen ja suljimme tv:n. Avasimme ensimmäisen luukun ja ryhdyimme töihin. Jännää oli, että tv:n ja puhelimien pois vieminen tapahtui melkein automaattisesti, en muista olisimmeko koskaan keskittyneet mihinkään niin tosissaan kuin silloin. Tehtävänä oli kirjoittaa rakkauskirje. Se sai ajatuksemme ensi tapaamiseen ja suhteemme alkuun. Meitä alkoi jo ennen kirjeiden antamista toisille hymyilyttää ja naurattaa. Ajatusmatkamme jo sai mielemme kirkastumaan. Hetkeksi unohdimme univelkamme ja uusioperheen tuomat vaikeudet. Elimmehän nyt sitä hetkeä, mistä silloin haaveilimme. Rakkauskalenterin tehtävä johdatteli meitä ajattelemaan siis hyvin positiivia ja ihania hetkiä elämässämme. Sen positiivinen sävy jokaisessa muussakin tehtävässä tarttuu tekijäänsä.

 

Tehtävien huolellinen teko on auttanut meitä ymmärtämään, mitä oikea läsnä oleminen todella on. Kalenteria on vielä jäljellä, yhtään tehtävää emme ole tehneet vielä liikuttumatta. Sen tekeminen herättää tunteita. Luukkupäivien jälkeen, pari päivää on aina mennyt riitelemättä ja edellispäivän keskustelut tehtävän myötä ovat lähentäneet meitä ja tehneet meistä hempeämpiä. Olemme sopineet, että palaamme tehtäviin, mikäli toinen huomaa, että toinen lupasi tehtävässä jotakin, mitä ei ole pitkään aikaan tehnytkään.

 

Parisuhteessakin pitää nähdä lähelle, pieniin asioihin, jotta pääsee yhdessä kauas

Kerran riitelimme kovastikin ja totesimme riidan päätteeksi, että nyt on hyvä hetki avata seuraava luukku. Tehtävät eivät olleet liian vaikeita, eikä liian helppoja. Jotkut tehtävät ovat olleet melko aikaa vieviä, ja joskus arjen kiireen keskellä on pitänyt tosissaan raivata tilaa, että ne on kerennyt tehdä. Kalenteri on auttanut myös ymmärtämään sen, että aina ei tarvitse matkustaa kahdestaan Pariisiin, tai viettää romanttista iltaa kahden kesken takkatulen loisteessa mökillä. Tuntikin rakkauskalenterin parissa ihan kotisohvalla tai vaikka niinkin arkisessa paikassa kuin keittiö, saa parisuhteeseen todella hyviä vaikutuksia. Sanotaan, että pitää käydä kaukana, että näkee lähelle. Rakkauskalenterin innoittaman voisi sanoa, että pitää nähdä lähelle, niihin parisuhteen pieniin asioihin, jotta pääsee yhdessä kauas.

 

Vaatteiden viikkaamisestakin voi tehdä yhteisen hetken

Meillä ei enää käsketä puolisoa tyhjentämään kuivausrumpua, vaan mennään auttamaan, kun toinen sitä tekee. Uskoo, ken tahtoo mutta vaatteiden viikkaamisestakin voi tehdä yhteisen mukavan hetken.
Kalenteri on myös auttanut minua henkilökohtaisesti pehmentymään. Osaan paremmin sen avulla näyttää tunteitani. Ennen kerroin rakastavani puolisoani huolehtimalla, että hänellä on aina lämmin ruoka kotiin tullessa, ja puhtaita vaatteita ja siisti koti. Hänellä on nämä edelleen, mutta nykyisin hän palaa kotiin, missä alkupalana on aina halaus. Vaikka kädet olisivat tiskivaahdossa tai talkissa. Kalenteri on tuonut elämäämme myös enemmän kuin tervetullutta rentoutta ja uskoa siihen, että kun me voimme hyvin, koko perhe voi hyvin.

 

Uusperheen äiti, puoliso ja nainen -87