Sain ihanan vieraskynäkertomuksen Uusperheen äidiltä, joka oli saanut miehensä kanssa rakkauskalenterin kihlajaislahjaksi. Hän halusi jakaa tarinansa ja toivoo, että sitä kautta voisi antaa vinkkejä myös muille samassa tilanteessa oleville. Kiitän sydämeni pohjasta tarinan lähettäjää ja toivon, että tästä upeasta kertomuksesta joku muu voi saada vertaistukea jollain lailla. -Anneli/Love365

 

Vieraskynätarina; Uusperheen äiti, 33v. “Rakkauskalenterista tuli koko uusperheemme oma juttu!”

“Saatiin mieheni kans rakkauskalenteri kihlalahjaksi veljeltäni ja hänen vaimolta. Olin kuullut kalenterista heiltä aiemmin kun antoivat saman kalenterin myös meidän yhteiselle tuttavapariskunnalle häälahjaksi. Myös tuttavapariskunta ovat uusioperhe ja kehuivat paljon kalenteria, joten tiesin vähän mistä oli kyse. Meillä lapset (2 minun ja 2 mieheni) olivat paikalla kun saatiin kalenteri ja olivat myös heti innoissaan. Avattiin ensimmäinen luukku jo samana iltana kun lapset olivat menneet nukkumaan. En muista tarkkaan mikä tehtävä oli mutta lapset varmistivat aamulla että olimme avanneet luukun ja tehneet tehtävän.

Tästä tulikin meidän perinne että avattiin luukku kun lapset nukkuivat ja aamulla sitten kerrottiin heille mikä tehtävä oli ja miten sen teimme. Erityisen kivalta koko perheen mielestä tuntui kirjeen kirjoittaminen ja lempibiisin soittaminen. Siitä jatkettiin sitten lasten kanssa että he myös saivat soittaa tärkeät biisinsä koko muulle perheelle ja vanhimmat lapset alkoivat kirjoittaa kirjeitä toisilleen.”

“kalenteri auttoi meitä vanhempia sanoittamaan lapsille, miksi olemme perhe”

Em. tuntui olevan lapsille erityisen tärkeää koska kaikki lapset ovat kokeneet menetyksiä ja mielestäni kokivat olonsa turvalliseksi kun huomasivat että ei tarvi pelätä että kukaan lähtisi tästä uudesta ja lapsille niin tärkeästä perheestä sen vuoksi ettei tykkäisi jostain meistä. (Näin kun oli käynyt pojille kun äiti lähti). Kalenteri auttoi myös meitä vanhempia sanoittamaan lapsille että miksi olemme perhe, varsinkin kun meillä ei ole yhteisiä biologisia lapsia. Saimme kalenterin kautta kerrottua lapsille että rakastetaan toisiamme ja kaikkia lapsiamme niin paljon että meistä on tullut perhe Ja että tyttöjen isä tai poikien äiti ei ole muuttamassa meidän perheeseen.

“kalenteri auttoi lapsia ymmärtämään abstraktia käsitettä Rakkaus”

Kalenteri auttoi lapsia myös ymmärtämään abstraktia käsitettä Rakkaus, että se on juuri tekoja. Ja että jotta toiselle tulee hyvä mieli niin voi tehdä hyviä ja mukavia tekoja toisille. Eli kalenteri onnistui kyllä todella hyvin luomaan meidän perheeseen (ei vaan uuteen parisuhteeseen) rakkautta ja yhteenkuuluvuutta. Tuntuu että lasten on helpompaa käsittää nykyään mitä rakkaus tarkoittaa ja että rakkauden osoittamisesta tulee kiva fiilis kaikille. Seuraavaksi aion tilata minulle ja miehelleni sen kalenterin jossa oli seksuaalisuuteen liittyvä tehtäviä/asioita, se jää sitten vain minun ja mieheni väliseksi jutuksi” 🙂

 

-Uutta koko perheen kalenteria odottaen, Mimmu 33v.