fbpx

Positiivisen psykologian pioneeri Martin Seligman on todennut, että onnellisuus kumpuaa omien vahvuuksien toteuttamisesta. Ja elämän merkityksellisyys syntyy siitä, kun hyödyntää näitä vahvuuksia jotain itseä suurempaa tarkoitusta varten. Eli kun keskitymme omiin voimavaroihimme ja vahvuuksiimme, keskitymme itse asiassa onnellisuutemme ja hyvän elämän rakennuspalikoihin.

Voimavarat ja vahvuudet muodostavat elämään tietynlaisen tukirakenteen. Tiukkojen paikkojen keskellä voit luottaa siihen, että elämässäsi on erilaisia voimavaroja, joiden tehtävänä on auttaa sinua haasteista eteenpäin. Mitä paremmin tunnistat omat voimavarasi ja vahvuutesi, sitä tukevammin voit nojata niihin vaikeuksissa ja rakentaa itsesi näköistä, merkityksellistä elämää.

Voimavarakalenterissa olevien 12 tehtävän avulla saat kirkastettua omat supervoimasi. Tehtävät on suunniteltu niin, että elämäsi konkreettisiin tapahtumiin keskittyvien kysymysten avulla piilossa olevat vahvuudet ja voimavarat putkahtavat esille. Sinun tehtävänäsi on vain antaa kysymyksille aikaa ja olla valmis etsimään vastauksia itsestäsi ja elämästäsi.

Kalenterin tehtävät perustuvat ratkaisukeskeiseen ajattelutapaan. Ratkaisukeskeinen terapia on voimavaralähtöinen terapiamuoto, jossa elämän ongelmiin ja haasteisiin etsitään ratkaisuja asiakkaan omiin kykyihin, vahvuuksiin ja taitoihin perustuen. Jo pelkästään omien vahvuuksien tunnistaminen ja arvostaminen voi olla elämässä suuri voimavara.

Nappaa mukaasi rutkasti avointa mieltä, kun alat tekemään kalenterin tehtäviä. Ajattele tehtäviä tutkimusmatkana itseesi. Matkan varrelta voi löytyjä tuttuja ja turvallisia juttuja, mutta matka voi myös päästä yllättämään – positiivisesti. Suhtaudu siis matkaan uteliaalla mielellä ja jätä tilaa myös yllätyksille.

Ole nopea ja tilaa oma voimavarakalenterisi ennakkotilaajan hintaan verkkokaupastamme www.love365.fi !